WEATHER SYSTEMS PROCESSOR – ADDITIONAL QUESTIONS/RESPONSES

1.  What is the number of procurements for expendable/consumable items over the last year?

Response # 1: The FAA does not have detailed records on how many times the ICDLS contractor made procurements, or for what quantities they may have purchased items, as they performed under a firm-fixed price task, not subject to deliverables with this kind of detailed data. 

2. What has been the volume of items requiring repair over the past year?

Response # 2: See response to #1 above.  Also, the FAA estimates a need for four repairs per year on average for each commissioned WSP system.

3. Does the FAA have an estimated volume of storage required to handle the lay-in of items and consumables?

Response # 3: Site spares for a single WSP system should fit into a neatly packed 5 (l) x 8 (w) x 10 (h) foot storage space.  Assume at the outset, the initial depot lay-in holds the equivalent of five sets of site spares, plus the test bed system/simulator with its workspace.  Adjust slightly upward for additional instantaneous storage demands based on estimated contractor throughput and the potential for a few lifetime buyouts of single LRUs from expiring vendor sources.    

4. Will the FAA provide a complete listing of the inventory currently residing at the FAA Logistics Center (FAALG) in Ready for Issue condition or waiting for repair?

Response # 4: Northrop-Grumman (NG) currently provides WSP interim depot logistics support; not the FAALC.  The FAALC may support a few generic items, such as Vishay/Dale, Ribbon Display Terminals, because they are used in common by other NAS systems, however, the FAALC is not currently responsible for the WSP portion of that part population, which will become the responsibility of the CDLS contractor.   After award the, contractor will be invited to assist the FAA in auditing, receiving, and accounting for all existing WSP stock from all sources.

5. Will the successful contractor be given an opportunity to send personnel to the maintenance classes conducted at the FAA Academy or allow access to the computer-based training (Web on-line CD training modules), and if so, what is the cost? 

Response # 5: Although expected to have qualified personnel, the successful contractor will be allowed to send personnel to the FAA Academy provided space is available and student prerequisites are met.  Tuition charges are approximately $4,300 but may be waived.  The contractor must cover all travel, lodging, per diem and related expenses.    

6. Regarding Statement of Work (SOW) paragraph 1.1, will the replenishment of required LRUs be held/stocked at the CDLS contractor’s facility and reported to the FAALC as inventory on hand or shipped to the FAALC?

Response # 6: All LRUs are to be held/stocked at the CDLS contractor’s facility.  The FAALC Item Manager (IM) only needs to know the status of the CDLS contractor’s inventory.

7. Regarding SOW paragraph 3.0, can the FAA provide a breakout or clarification of ancillary equipment?  

Response #7: Additional items under the WSP CDLS support umbrella include equipment, not a part of the WSP original equipment manufacturer’s list but included in the supported items list including such miscellaneous items as a directional compass, ASR-9 RF wave-guide parts, remote TRACON kits (router), and line conditioning/surge suppression devices by Black Box.

8. Regarding SOW paragraph 3.2, particularly the requirement pertaining to configuring software modules; will the contractor be provided the existing software documentation as Government Furnished Information?

Response # 8: Yes, after award.  The final documentation is in the end stages of development.  That portion needed by the field for maintenance operations is already included in the TI Book 6556.2.

9. Regarding SOW paragraph 3.3.2, this paragraph infers that all repair items are serial number specific.  Will the Contractor be supplied a current database/history file of items and serial numbers as GFI as a baseline for the database or will the database be developed as the repairs are conducted?
Response # 9: The CDLS contractor should plan to start a new database and initially populate it with all existing data that will be turned over after award.  Some degree of validation effort will be required as the database is populated.
10. Regarding SOW 3.7.2, this paragraph implies that the Contractor will be responsible for updating the WSP drawings based on approved configuration changes due to replacement parts to support obsolescence efforts.  Therefore, will the Contractor be supplied a complete set of initial drawing packages and will they be in hardcopy or soft copy to allow changes and distribution of updates?

Response # 10: Soft copy (Autocad format) will be provided after award.

11. Regarding SOW 3.8.1, the Contractor is responsible for maintaining Configuration Control of the WSP baseline data. Will the baseline database be made available to initialize the requirements for WSP system components and spares version, including field location, or will the Contractor be required to assess and develop the initial baselines (databases) to establish the Configuration Audit Program?

Response # 11:  Paragraph 3.8.1 of the SIR has been revised to reflect that the CDLS contractor function will be more of a monitoring and support function to AOS-250.  AOS-250 will be responsible for maintaining the WSP baseline.
12. Also regarding SOW 3.8.1, the paragraph states that the Contractor shall coordinate and assist the WSP PSF to implement any required software updates or patches. Will programming by the Contractor be part of the effort to develop the patches/updates?

Response # 12: No, the PSF has software control and will provide complete kits with electronic files, and installation/configuration instructions to the WSP CDLS contractor to be matched up under the full retrofit scheme, with any concurrent hardware changes for which the CDLS contractor has cognizance.

13. Regarding the Technical Assistance and Engineering Services Contract Line Item Numbers (CLINs), may the contractor propose additional labor categories and hours, or will actual work to be performed be negotiated as individual task orders for engineering services? 

Response # 13: For evaluation purposes, please utilize the labor categories provided.  Please note that the rates for those categories are to be fully burdened to include costs for support/overhead personnel.  

14. Will Contractor personnel be required to have a Government authorized Security Clearance to access any WSP sites providing service?

Response # 14: Access to classified data is not a requirement of this task.  Escorted site access within sensitive air traffic control facilities and control of non-classified, sensitive information may be required.  See Section I Suitability clauses.

15. Regarding SOW 7.1.1, is this advisory service required on a 24hours/day, 7 days/week basis.

Response # 15: No. Further, please note that this service, if ordered, is to be provided via delivery order under the T&M ClINs.

16. Will Ribbon Display Terminals be repaired by the WSP CDLS contractor or will the FAA contract separately for their repair with Vishay, the RBDT original equipment manufacturer?

Response # 16:The Ribbon Display Terminals be repaired by the WSP CDLS contractor.

17. Will the FAA provide a tentative list of spares to be provided upon contract award?  Although understanding that this would be subject to change, it would be useful in determining initial setup costs and priority purchase considerations necessary to support high priority repairs.

Response # 17: That list is not yet available.  An assumption can be made that each WSP site retains at least one of each unique LRU as a site spare, and that the CDLS contractor will retain 10 percent of that total as Depot lay in.

18. When will commercial part numbers be provided?

Response # 18: See attached.

19. Will the Government provide assistance at the WSP CDLS contractor’s facility for the initial setup of the GFE test bed system?

Response # 19: Yes.  Further, the TI Book 6556.2 includes set-up instructions.

20. Is the MTBF data, as provided as an attachment to the August 29th posting to the FAA Contracting Opportunities web site, predicted or based on actual repairs?

Response # 20: Predicted.

21. Can a detailed history of repairs - to include types/quantities of repairs, parts replacement history, and labor repair time  - for the past 6 months be provided?

Response # 21:  Repair history at the system level has been provided.  At the LRU level, the ICDLS contractor has been performing under a firm-fixed price effort, for which this detailed type of data has not been a deliverable. 

22. What LRUs are designated as repairable?

Response #22: Waveguide Beam Switch, SIGMET Processor/RIM, Microwave Switch, SIGMET IF Detector, VME Fan Assembly, AME Power Supply Assembly, SPARC CPU Board, SBUS Video Card, SBUS SCSI Card, VME Bulk Memory Card, GPS Board, ILK-4 Interlink Module, 6U VMU Motherboard, Power PC Daughtercard, RIN-PE Input Daughtercard, Disk Drive, 8mm Tape Drive, RAID Controller, Ethernet Hub, Series Access Server, GSD/MDT Workstation Base Unit, Workstation Monitor, Ribbon Display Terminal, Tape Drive Unit, STC Card.

23. Can the FAA provide a list of typical on-site spares with quantities?

Response #23: Typical on-site spares include one of each type of LRU including the following field repairables: Waveguide Beam Switch, SIGMET Processor/RIM, Microwave Switch, SIGMET IF Detector, VME Fan Assembly, AME Power Supply Assembly, SPARC CPU Board, SBUS Video Card, SBUS SCSI Card, VME Bulk Memory Card, GPS Board, ILK-4 Interlink Module, 6U VMU Motherboard, Power PC Daughtercard, RIN-PE Input Daughtercard, Disk Drive, 8mm Tape Drive, RAID Controller, Ethernet Hub, Series Access Server, GSD/MDT Workstation Base Unit, Workstation Monitor, Ribbon Display Terminal, Tape Drive Unit STC Card.

On-site spares also include one each throwaway LRU including the following: Cascadable RF Amplifier, Power Control Panel, 300W Power Supply, Dual Fan Assembly, Work Station Keyboard, Workstation Mouse, Power Strip, Level Converter, GPS Antenna, GPS Antenna Surge Suppressor, and Rotron Fan

24. Will the FAA be replacing board level LRUs or chassis level LRUs at field sites?

Response #24: The FAA usually replaces single LRUs at field sites.  Should multiple LRUs need to be replaced, groups of LRUs or entire WSP subsystems may all need to be swapped out all at the same time.  

25. Can a list of Commercial Off the Shelf (COTs) vendors used to date for repairs, be provided?

Response #25: Such list includes: Ampro, Black Box, Cisco, CMD, Exabyte, Force Computers, Leibert, Mercury, Micro Memory, Phoenix, Phoenix/Kingston, Pulizzi, Sentrex, Sigmet, Sun Microsystems, Telebyte.

26. Will COTs manuals be provided?

Response #26: COTS manuals will be provided to the successful vendor subsequent to award.

27. Can the power requirements of the WSP Depot Tester System be provided?

Response #27:  See the TIB, pages 1 – 8.

Sincerely,

Gerald L. Boyer

Gerald L. Boyer

Contracting Officer

