Frequently Asked Questions – June 11, 2002

On June 10, 2002, a response (i.e., answer) was provided to thirty-five (35) questions.  This document revises the response to Question No. 17 as well as advises all potential offerors that the Federal Aviation Administration does not currently plan on responding to any additional questions prior to submissions of offers.

The following revision to the Frequently Asked Questions as posted on June 10, 2002 is provided below:

Question No. 17

The new definition of "Phase-In" as stated in Section C is:  "The procedures describing a two-day process immediately following contract award".  Also, as stated in Section C, paragraph 7 is the requirement that, "all of the “incoming contractor” personnel shall report for duty on the first day of the Phase-in Period to the subject contract weather observer office".  If there are any new personnel for any given site, how is it possible for them to be at the contract weather observer office within one day, especially in light of the security requirements?  Also, if the contract is awarded on or about August 31, there will be a gap of approximately one month between the end of the "Phase-In" period and the actual start of the contract.  Was this anticipated?

Answer to Question No. 17 

On or about August 31, 2002, the FAA contracting officer will make an award to the winning offerors and conduct debriefings.  The Government will issue a notice to proceed, effective October 1, 2002.  The Government expects to take these actions subject to the availability of funds.

Upon notice of award (August 31, 2002), the successful offerors shall use this 30-day period to certify employees, submit and obtain security clearances, and complete other necessary preparations to meet the requirements of the Statement of Work (SOW) sections 3.5 – 3.5.2 and 5-1-5.2.6.  The “phase-in” period will begin on October 1, 2002, the effective date of the notice to proceed.  

