QUESTIONS ON INFORMATION TECHNOLOGY (IT) SUPPORT SERVICES

The following questions have been submitted for subject requirement.  Responses are provided to the following:

1.  Question:  Is this a small business set aside for companies who have a SBA size standard of $21 million or below?

Response:  No

2.  Question:  Provide incumbent award information and estimated hours for this.

Response:  The current contract is DTFA-02-00-D-04121.  Detailed information including estimated hours by skill level is available at:  http://AMQ.MMAC.FAA.GOV/FOIA.ASP

3.  Question:  Is the FAA requesting past performance on the prime contractor only or the prime and subcontractors?

Response:  For prime and subcontractors

4.  Question:  Please clarify that the contractor’s compliance with small business goals is not required until SIR2.

Response:  Contractors compliance with small business is not required in SIR1.  Subcontracting goals will be evaluated in SIR2.

5.  Question:  There is an inconsistency in the SIR – In the introductory paragraphs, there is a statement that financial statements are part of the 25 page limitation; in paragraph 3a there is a statement that the financial documents are excluded from the page limitation.  Please clarify.

Response:  We agree there is an inconsistency in the announcement/SIR1.  Documentation for Past Performance and Experience and Organizational Management and Staffing is limited to 25 pages.  There is no page limit for documentation for Accounting System and Financial Capability because each company’s financial statements vary in length and format.

6.  Question:  Will the Government accept email submittals?

Response:  No

7.  Question:  Will contractors be able to meet with the government contracts office and program manager for this opportunity?

Response:  No.  A preproposal conference is not scheduled.

8.  Question:  Can you identify a procurement schedule?

Response:  Award is anticipated no later than August 2004.

9.  Question:  In the Organizational Management and Staffing area, there is a requirement for documenting that vendors have simultaneously employed at least 250 people for at least a one-year period.  Does the prospective prime contractor have to show that it alone has satisfied this requirement, or can this be an aggregate total number based on the number of prime contractor employees plus subcontractor/teaming participant employees?

Response:  The contractor can satisfy this requirement by documenting an aggregate total number based on the number of prime contractor employees plus subcontractor/teaming participant employees for a single contract.

10.  Question:  The Past Performance and Experience area indicates that a maximum of three relevant contracts may be submitted to document performance.  Does this include all contract references for both the prime contractor and also for any subcontractor/teaming participants?

Response:  The announcement/SIR1 was unclear.  Vendors may submit no more than 3 relevant contract references per contract/teaming participant.  These documents count toward the 25-page limit.

11.  Question:  When listing contract experience information in the Experience Matrix, does each of those contracts also have to be included among the relevant contracts included in the Past Performance and Experience area?

Response:  Yes.  See response to Question 10.

12.  Question:  Is the $21 million figure associated with the NAICS code a maximum or minimum amount for work done in this NAICS code?

Response:  Neither.  This is a size standard.

13.  Question:  Must our firm in this first level SIR response (due April 1, 2004) specifically name our final proposed Women-Owned and Service-Disabled Veteran subcontractor firms, or can the proposed subcontract firms be named in the next SIR stage?

Response:  No, subcontracting goals will be evaluated in Phase 2.

14.  Question:  What type of contract is contemplated?  (i.e., Firm-fixed price, cost plus, etc.)

Response:  Indefinite delivery/Indefinite quantity with time and material provisions

15.  Question:  The North American Industry Classification System (NAICS) code 541519, Other Computer Related Services - $21/million will be used for this acquisition…then, SB goals were listed…is this an SB set aside or a full and open competition?

Response:  Full and open competition

16.  Question:  Our company is working very closely with another company on a number of IT opportunities of a similar size and scope; how should this team approach the SIR submission?  Should we submit 3 projects or combine our projects?  We have not as yet determined who would prime this effort (that will be based somewhat on your answer to the first question of contract type) so we are unsure as to how to submit for consideration…I believe that each of our corporations can “qualify” on our own but we would prefer to work together on this.

Response:  See response to question 10.

17.  Question:  Is there any way you could extend the submission to 30 days or April 18?

Response:  The response date for proposal submission has been extended until 3 p.m., local Oklahoma City time, April 8, 2004.

18.  Question:  On Page 3, under 2, Organizational Management and Staffing, paragraph b., “Vendors must document/demonstrate that they have simultaneously employed and successfully managed 250 or more full-time employees...”  Would a publicly traded company’s annual report (10K) that contains the number of full-time employees, which is submitted to the reviewed by the SEC, suffice for this requirement?

Response:  This will suffice if the report contains all of the required information.

19.  Question:  On Pages 2-3, under 3, Accounting System and Financial Capability, the vendor is requested to provide documentation that it “has the financial capability to support monthly expenses in the minimum amount of $2,000,000,....must provide (its) financial statements for the last 3-4 years, balance sheet statements for the last 3-4 years, company prospectus, as well as any letters of approved lines of credit or other financial arrangement, signed by offering financial institution.”  Would a publicly traded company’s annual report (10K) to the SEC, which contains a comprehensive review of the company’s financial position, suffice for all of this requirement?

Response:  This will suffice if the report contains all of the required information.

20.  Question:  While the scope of what you need is beyond our means, we do have specialized expertise that can add value to some of the large contractors.  Could you please help me in understanding who they are and any contacts that I can call to align with?

Response:  We do not have this information.

21.  Question:  We would like to be a sub to a prime contractor who needs an SDB company for this effort.  Do you have a list of interested vendors we could contact?

Response:  We do not have this information.

22.  Question:  Is the cover letter, Table of Contents, Cover Page included in the page count?

Response:  No

23.  Question:  Section 2.(B):  In the required documentation, is a summary of staffing with backup data considered outside of the page count?  (i.e., payroll records, spreadsheet)

Response:  Only summary data is required at this time and is included in the page count.

24.  Question:  If a small, disadvantaged business will graduate from the program this year but after this Phase One submission, would their participation still contribute to the small business participation goals?

Response:  Not relevant to submission of proposal.

25.  Question:  In the response to Past Performance and Experience, subparagraph (a) asks that the list of relevant contracts “shall consist of a list of contracts containing the information stated below.”  Does this clause refer to the Administrative Data requested in (b) or is there additional information desired?

Response:  This phrase, “shall consist of a list of contracts containing the information stated below” refers to 1.b.c. and d.

26.  Question:  Is there any way to have the deadline extended?

Response:  See response to question 17.

27.  Question:  Is previous accumulative management experience of number of employees sufficient documentation to demonstrate the company has successfully managed 250 or more full-time employees for a period not less than one year?

Response:  See response to question 9.
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