	Question
	Response

	We would propose teaming with our mentor to respond to this opportunity.  The sources sought screening notice appears to indicate that you would want a single vendor to satisfy all the requirements described in the updated opportunity notice.  Is that a correct interpretation or can we respond as a prime contractor leading a team that can satisfy all of your requirements? 


	The FAA will not discourage companies from teaming.   However, to be included as a qualified contractor for the LAN acquisition the prime contractor must be a certified 8(a) contractor and be able to complete the majority of the work as outlined in the statement of work.  If you require additional information with regards to 8(a) status I recommend you contact Mr. Fred Dendy who is the FAA's small business Liaison.  I have included him on this email for your convenience.

	Reference: SOW C.4, Paragraph 1, . . . The Contractor shall operate, administer, and maintain the TMD LAN, its infrastructure and provide help desk support . . .”; C.4., paragraph 3  states “. . . the Contractor shall maintain LAN availability 24-hours a day, 7 days per week . . .”;  The requirement is for the contractor to have an office “located within 15 minutes access by walking or public transportation . . . “

Based on these statements, is it correct to assume that: 

a.  There will be on-site LAN support (contractor)?
	Yes.  The on-site LAN support refers to the 3 personnel requested.  These individuals will be called upon for immediate trouble shooting situations.

	b.  The help desk support will be at the contractor site?
	Yes

	c.  Help desk personnel will be physically located within the TMD workspace?
	Yes

	Does the incumbent qualify under the size contract?
	No.  The current incumbent supporting the LAN effort is classified as a large business.

	How many contractor employees are there on the contract?
	Due to this opportunity being an 8(a) set aside, the number of employees currently supporting the LAN effort is irrelevant at this time.  The expected contract value is approximately $1.5 million per year for 5 years. Based upon this figure and the SOW, the vendor will determine how much effort is required to support the contract once a down selection (Phase II) has begun. 

	Will the contractor be allowed to form teaming arrangements?
	Yes.  However, the prime contractor must be 8(a) certified and perform the majority of the work.

	 SOW C.5, paragraph 3, states “. . .the Contractor shall retain a spare parts inventory and follow the FAA guideline for disposal of equipment.”  Since spares are “Government property,” does the Government have space to house the spares inventory or shall the contractor provide storage for such inventory?
	Yes. The government currently has space to house “Government Property.”

	Is this opportunity being funded through FAA BITs II Contract?


	No, This opportunity is not being funded through the FAA BITS II contract.

	Is there a current incumbent performing this work?  If so who?
	The incumbent is ITT Industries.

	The requirements state that the 10 qualified firms will be selected to compete and submit their response by 12/22/03.  When will the decision be made on which firms are the final ten?


	I anticipate the review of the qualification statements to be completed in no later than 30 days.

	In the down select process, what is the step following the selection of ten firms?  Will there be a proposal response requirement?
	Upon selection in the phase one process, there will be an official Screening Information Request (SIR) issued.

	What is the final award date project to be?
	The projected award date for this procurement is 3/31/04.

	Can we obtain a list of current staffing?
	This opportunity being an 8(a) set aside, the number of employees currently supporting the LAN effort is irrelevant at this time.  The expected contract value is approximately $1.5 million per year for 5 years.  Based upon this figure and the SOW, the vendor will determine how much effort is required to support the contract once a down selection (Phase II) has begun.

	Can you forward me a copy of the above solicitation (No. 3439), and any questions and answers that may have been raised so far?


	The Public Announcement you are referring to is not a solicitation at this point.  All of the questions and answers with regards to this announcement will be posted as an attachment to the original announcement around December 15, 2003.

	We are a certified women owned small business.  We are not certified 8(a) SEDB.  Are we still permitted to submit a bid as our experience might qualify us as the long shot?


	The announcement is set aside for 8(a) SEDB.

	Would you consider a teaming relationship between an (8a SEDB) contractor and a contractor registered under the FAA mentor-protégé program, who can provide mentoring in the areas of network engineering/services, business development and business management.


	The Federal Government has determined that there is sufficient 8(a) resources to conduct a competition as stated in the FAA public announcement.

	Would you consider a joint venture a SBA approved (8a SEDB) contractor and a contractor registered under the FAA mentor-protégé program?
	The prime contractor must be an 8(a) company and complete the majority of the work as outlined in the posted announcement.  Your company can team with whomever you wish.  However, to be eligible for this acquisition, the government must be able to determine that the majority of the work is being performed by a certified socially and economically disadvantaged firm, 8(a).

	Would you please clarify for me if a HubZone company (Economically Disadvantaged Business) is eligible to bid on this effort or is it strictly an 8(a) set-aside?


	The current LAN acquisition has been designated as strictly an 8(a) set aside.

	If I am planning on utilizing a subcontractor for the work, may I submit their qualifications as part of submission?
	Yes, you may submit any qualification statement with regards to subcontractors as part of your submittal.

	Our 8(a) firm meets most, but not all, of your required qualifications.  Do you require that the Prime contractor possess all of the quals?  Or, may we submit the qualifications of a team that we would form?


	The Federal Aviation Administration has no objections to teaming arrangements.  However, the prime contractor must be certified 8(a) contractor and be able to complete the majority of the work in order to be determined qualified.

	Are there any restrictions on the FAA Telecommunications Support Contract Solicitation/Contract No. 34 that was listed under FAA Contract opportunities yesterday?


	I would encourage you to read the complete announcement and submit any specific questions you may have to my attention.

	Has a down selection of vendors already be done?
	No, a down select of vendors has not been done.

	Is it mandatory that all previous experience had to have been performed for the government?


	All qualified contractors must have experience supporting the Government or similar services.

	I was not sure if this opportunity is a set aside for a Small Business classification or an 8(a) classification?  Would you please clarify?


	The posted opportunity is a set aside for 8(a) companies.

	Can the 8(a) prime use the capabilities of their team partners to satisfy the requirements for the down select? 
	Nothing in the announcement prohibits an 8(a) prime from bidding a team approach.  As long as the prime is doing at least 51% of the work.  I see no issue with a teammate satisfying a particular requirement.

	I was hoping you might steer me to a list of 8(a) companies that have provided services for the FAA in the past.


	I do not have a list of 8(a) companies.  However, you may be able to obtain the information from the FAA website.

	Does a company that has graduated from the 8(a) program but is certified as a Socially Disadvantaged Business (SDB) by the SBA meet the requirements as specified?


	If your Company has graduated from the 8(a) program, you would not be eligible for this procurement.

	Regarding the 2-page response requirements for the IT Request for Qualifications #3439, I noticed that some items were not included and were not mentioned in the screening criteria.  However, they were mentioned in the Draft Statement of Work.  For instance, Help Desk Support and Government Property Inventory and Management.  Do you want these items addressed in the 2-page response?


	Help desk support and government property inventory management should be incorporated in your response as part of your submittal defining your experience in LAN support for a government client.
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