TSM Engineering, Operations, and Management (TEOM)

Responses to SIR Questions 


1. Question:
Page B-1, B.1, Approximate Level of Effort table - For pricing purposes what month should each contract year begin and end for this table? 


Response:
Each contract year begins in the month of original contract award.
2. Question:
Page B-1, B.1, Approximate Level of Effort table - Are the years in the table defined as program years or fiscal years?  For example, for Year 1, 2004-2005 is cited. 


Response:
Years are contract years.  If we award in December 2003 as planned, Year 1 will be 2003-2004.  If we award in January or later, Year 1 will be 2004-2005.
3. Question:
Page I-1, I.1, 3.2.2.3-25 “Price Reduction for Defective Cost or Pricing Data” and 3.2.2.3-27 “Subcontractor Cost or Pricing Data” - Will these provisions apply only if it is determined that there is not adequate price competition?


Response:
Yes.

4. Question:
Page L-3, L.6, Number of Awards - What is the probability of multiple awards being made?


Response:
The FAA expects to make one award.

5. Question:
Page L-8, L.16, Part 2, Item 4. - Will the Government not include the Letter of Commitment in the page limit for Parts 2 and 3?


Response:
Yes, amendment to follow.

6. Question:
Page L-15, L-19, Tab 2 - Does the NAICS code 513330 (1,500 employees or less) apply to the requirement for Small Business content.


Response:
Yes.

7. Question:
Index/Table of Contents:  Section L-15 specifies, “Each Volume shall contain an Index, a Glossary and an Executive Summary.  The Index and Glossary are not subject to the volume page limitation.”  Section L-16 provides instructions and includes in the content a “Table of Contents”.  No “Index” is shown.  Is the "Index" intended to be a "Table of Contents"? 


Response:
Yes.

8. Question:
Tab Numbering:  In paragraph L.19.1, addressing Volume I of the Phase II proposal, Technical Approach is identified as "Tab 1".  Business Management Approach is identified as "Tab 3".  There was no "Tab 2" identified.  Should "Business and Management Approach" be "Tab 2"?


Response:
Yes, amendment to follow.

9. Question:
Mentor/Protege Participation:  Section L, paragraph L.19.2, refers to the requirement for a Subcontracting Plan, which includes a "Mentor-Protege Agreement" prepared in accordance with AMS clause 3.6.1-11, Mentor Requirements and Evaluation.  Section M, paragraph M.3.2.1, indicates in reference to the Subcontracting Plan that, "The evaluation will consider the plausibility that the subcontracting goals can be achieved and the adequacy of the Mentor Protege Agreement."  
There does not appear to be an explicit Mentor-Protege participation goal for the TEOM in Section L, only the requirement for the Agreement.  Is there a Mentor-Protege participation goal? 


Response:
No.

10. Question:
If so, is it acceptable to have Mentor-Protege relationships in place in which both the Mentor and Protege companies are subcontractors?  

Response:
No, only the prime’s Mentor-Protégé Agreements may receive credit toward attaining subcontracting goals contained in their FAA subcontracting plan(s) for Mentor-Protégé participation. 
11. Question:
Is there a requirement for the prime contractor to have a Protege company on the TEOM team?  


Response:
Yes, protégé companies must participate on the mentor`s TEOM team.
12. Question:
We assume that the Program Manager Key Personnel Qualifications Summary counts against the SIR Phase I 20-page limit.  Does the Program Manager letter-of-commitment count against the 20-page limit as well?


Response:
No, amendment to follow.

13. Question:
Do Key Personnel Qualification Summaries count against the 60-page SIR Phase II, Volume I limit?


Response:
No, amendment to follow.

14. Question:
Do Key Personnel letters of commitment count against the 60-page SIR Phase II, Volume I limit?


Response:
No, amendment to follow.

15. Question:
Paragraph L.19.1 requires in the SIR Phase II response the submission of Key Personnel Qualifications Summaries and letters of commitment for Lead Engineers for each major task area and for other personnel, as agreed.  If counted in the page count, this material can take up a significant portion of the allotted space.  Please provide information regarding what will be considered “major task areas” and what will be considered “other personnel.” 


Response:
Major task areas are those identified in the Statement of Work (SOW), e.g. Systems and Network Engineering, Telecommunications Information Security, and Configuration Management.  Beyond the specific key personnel identified in the SIR, other key personnel are to be proposed by the offeror.

16. Question:
For costing purposes it is important to know what the Government will consider a standard labor year for this effort, e.g., 1920 hours.  Will the Government define a standard contract labor year?


Response:
The Government will not define a standard contract labor year.  This is dependent on the Human Resources policies of each Offeror.  However, you are reminded that uncompensated overtime is not authorized as stated in Section H.11 of the SIR.

17. Question:
Paragraph B.3 states “These fully burdened rates apply to the Prime Contractor and any team members identified in the Contractor’s proposal.”  We suggest that the wording be revised to state “These fully burdened rates apply to the Prime Contractor and any team members.”  The rationale for this change is that, during the course of the effort, the contractor may find it necessary to alter the proposed team mix in an effort to best fulfill the scope of the contract.


Response:
We concur with your suggestion, amendment to follow.
18. Question:
What is the size of the existing FAA network that the FTI is going to replace? By size I am referring to both the bandwidth and the number of simultaneous connections.

Response:
The support contractor on this effort will work with the FAA and Harris to support the replacement of legacy systems and implement future FTI installations.  FTI will replace LINCS, which is the largest leased telecommunications network used by the FAA.  LINCS contains approximately 12,000 point-to-point dedicated connections going to approximately 3,870 locations.  Most connections are voice grade but some of these connections go to FAA owned data multiplexers or bandwidth management equipment that maximizes bandwidth utilization.  Overall, the FTI solution will be implemented in roughly 5,000 locations utilizing FAA telecommunications.

19. Question:
Page C-2 item C.3.1 - Where are all the existing access points of the existing network and to what services does each point have access?
Response:
Again, the support contractor for this contract will be in a supporting role. The FAA's core backbone is from ARTCC to ARTCC (~27), some large TRACONs and spokes to smaller sites.

20. Question:
Page C-2 item C.3.1 - Does the FAA have any forecast on either growth or degradation of the network?
Response:
The growth of the FAA's network is driven by need for upcoming programs.  Predicting the growth and degradation is difficult and is affected by constant budget constraints making justification for new programs difficult.  However, historical data shows the network growth to be approximately 10% annually.

21. Question:
Page C-2 item C.3.1 - Is the existing network over IP or is it all the services they are using over uncompressed PCM?


Response:
Currently only 20% of the FAA telecommunications services are IP through the Bandwidth Manager/Firmnet programs.  The plan for future telecommunication requirements as well as replacement of legacy systems will utilize the IP solution where applicable.

22. Question:
Page C-2 item C.3.1 - Is a Mentor-Protégé Agreement between two subcontractors acceptable for meeting the requirements of the Subcontracting Plan described in Section L.19.2, Tab 2?  


Response:
No, see previous answers.

23. Question:
Page L-15, Item L.19.2, Tab 2 - Will a Mentor-Protégé Agreement (MPA) between two subcontractors receive a lower score than an MPA between a Prime contractor and a Subcontractor?


Response:
Yes, see previous answers.
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